go to top icon
top
Αλλεργίες: Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν!
Uncategorized

Αλλεργίες: Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν!

Α Λ Λ Ε Ρ Γ Ι Ε Σ! Η Άνοιξη είναι «Η» εποχή των αλλεργιών και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτές παρατηρούν μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης αυτές τις ημέρες.

Α Λ Λ Ε Ρ Γ Ι Ε Σ! Η Άνοιξη είναι «Η» εποχή των αλλεργιών και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτές παρατηρούν μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης αυτές τις ημέρες.

Ίσως οι άνθρωποι με αλλεργίες να μην μπορούν να λύσουν το πρόβλημα τους επ’ αόριστον, εκτός αν πρόκειται για τροφικές αλλεργίες, μπορούν όμως να το περιορίσουν αρκετά με σωστή πρόληψη.

Οι συνήθεις αλλεργίες αυτής της εποχής είναι: δερματικές αλλεργίες, αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα και άσθμα.

Σίγουρα για όλες χρειάζεται να ακολουθήσετε τη συμβουλή του γιατρού και την συνιστώμενη αγωγή, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ειδικά κολλύρια, αντισταμινικά και σπρέι για τις ρινίτιδες.

Πέρα όμως από την αγωγή μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην υποφέρετε είναι αυτά:

  1. Αν έχετε πρόβλημα με τα μάτια φορέστε γυαλιά ηλίου μέχρι και αργά το απόγευμα που η γύρη «κυκλοφορεί».
  2. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό φιαλίδιο με φυσιολογικό ορό.
  3. Αν έχετε πρόβλημα με αλλεργικές ρινίτιδες δοκιμάστε να κάνετε κάθε πρωί πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας πλύση με φυσιολογικό ορό, προκειμένου να περιορίσετε τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
  4. Επίσης, να έχετε τα παράθυρα του αμαξιού σας κλειστά, όταν οδηγείτε, προκειμένου να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τη γύρη.
  5. Επίσης, ειδικά για όσους υποφέρουν από δερματίτιδες, αλλά και γενικά για όσους έχουν αλλεργίες είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας μωρομάντηλα ή αντισηπτικά μαντηλάκια ή ορό. Ό,τι και αν ακουμπήσετε πχ ζώα, την πόρτα του αυτοκινήτου κλπ, καλό είναι να μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε για να μην «φουντώσει» το δέρμα σας ή να μην πρηστούν τα μάτια σε περίπτωση που ξεχαστείτε και τα ακουμπήσετε.
  6. Πολύ καλό καθάρισμα σπιτιού, κυρίως βεράντες και σεντόνια! Για όσους έχουν αλλεργία και στα απορρυπαντικά ή σε κάποιες αλλεργιογόνες ουσίες καλό είναι να χρησιμοποιούν ήπια αντισηπτικά.
  7. Τέλος, όσοι αντιμετωπίζετε αλλεργίες επιλέξτε σαπούνια, αφρόλουτρα και σαμπουάν δερματολογικά ελεγμένα, ήπια και ειδικά να προσφέρουν στην επιδερμίδα καθαριότητα χωρίς ερεθισμούς.


Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!