go to top icon
top
Πονοκέφαλος: Αυτές οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής θα σας «σώσουν»
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Πονοκέφαλος: Αυτές οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής θα σας «σώσουν»

Ο πονοκέφαλος είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όμως ευτυχώς οι περιπτώσεις που προκαλούν ανησυχία είναι κάτω από 1%. Πονοκέφαλος είναι η διαταραχή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου,

Ο πονοκέφαλος είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όμως ευτυχώς οι περιπτώσεις που προκαλούν ανησυχία είναι κάτω από 1%.

Πονοκέφαλος είναι η διαταραχή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, όμως οι αιτίες που τον προκαλούν είναι πολλές και διάφορες. Μπορεί να οφείλεται σε στρες, στην κατανάλωση αλκοόλ, σε υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία.

Όποιο και αν είναι το ερέθισμα, πραγματική αιτία είναι η έλλειψη κάποιου από αυτά τα συστατικά: μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο.

Το μαγνήσιο είναι το πιο «ισχυρό» συστατικό του οργανισμού ενάντια στους πονοκεφάλους, καθώς χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Το κάλιο και το νάτριο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του οργανισμού, η έλλειψη της οποίας επίσης προκαλεί ημικρανίες.

Οι άνθρωποι με ευαισθησία στους πονοκεφάλους ή τις ημικρανίες καλό θα ήταν να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια στα παραπάνω συστατικά.

Μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας μπανάνες, αποξηραμένα βερίκοκα, κάσιους, όσπρια, καφέ (όχι σε μεγάλη ποσότητα) και ψωμί ολικής αλέσεως.

Ωστόσο, επειδή η απορρόφηση των συστατικών αυτών από τις τροφές μόνο δεν είναι συνήθως στον επιθυμητό βαθμό, εντάξτε στην καθημερινότητά σας ένα συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και/ ή ασβέστιο, προκειμένου να μειώσετε ή να εξαλείψετε εντελώς το φαινόμενο των πονοκεφάλων.

Τα συμπληρώματα διατροφής μαγνησίου, νατρίου, καλίου ή ακόμα και οι ηλεκτρολύτες συμβάλλουν ιδιαίτερα στην μείωση των πονοκεφάλων.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!