go to top icon
top
10 οφέλη του σεξ στην Υγεία: Να γιατί πρέπει να τα βάλετε στην καθημερινότητά σας!
Συμβουλές για Καλή Υγεία

10 οφέλη του σεξ στην Υγεία: Να γιατί πρέπει να τα βάλετε στην καθημερινότητά σας!

Λένε πώς το σεξ ναι είναι σαν το ποδήλατο: Δεν ξεχνιέται, ΑΛΛΑ πολλές φορές το «αφήνουμε στην άκρη» όπως ακριβώς και την προπόνηση μας και… «σκουριάζουμε» στο άθλημα.

Λένε πώς το σεξ ναι είναι σαν το ποδήλατο: Δεν ξεχνιέται, ΑΛΛΑ πολλές φορές το «αφήνουμε στην άκρη» όπως ακριβώς και την προπόνηση μας και… «σκουριάζουμε» στο άθλημα.

Είναι πολλές οι έρευνες που έχουν διενεργηθεί και αποδείξει ότι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας είναι πολλά.

1. Το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα είναι η ηρεμία και η χαλάρωση που προσφέρει αμέσως μετά την ερωτική πράξη. Αυτό συνδέεται με ορμόνες που εκκρίνονται και μας χαλαρώνουν.

2. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό (Αυτό και είναι απαραίτητο στις μέρες μας). Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, όσοι έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν

3. Μειώνει το στρες. Ένα μεγάλο θέμα των ημερών μας που επηρεάζει και τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι το στρες. Το άγχος για τη διαβίωση και για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας δυστυχώς οδηγεί πολύ κόσμο στο να απομακρύνεται από τον/την σύντροφό του/της. Ωστόσο, το σεξ μειώνει τα επίπεδα του στρες και βοηθάει να βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι

4. Γυμνάζει την καρδιά και μειώνει την αρτηριακή πίεση! Σύμφωνα με έρευνες κατά τη διάρκεια του σεξ εκτονώνεται η ένταση του πνευμογαστρικού νεύρου. Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν ενεργή σεξουαλική δραστηριότητα έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

5. Γυμνάζει το σώμα. Να λοιπόν που γυμναστική και διασκέδαση πάνε μαζί! Σύμφωνα με τους ειδικούς κατά τη διάρκεια του σεξ καίτε περίπου 5 θερμίδες το λεπτό.

6. Προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα. Καλές οι κρέμες και τα serum, αλλά το αποτέλεσμα από ένα καλό σεξ φέρνει άμεσο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνονται οοιστρογόνα και τεστοστερόνη, που κάνουν την επιδερμίδα πιο λαμπερή. Και βοηθάνε στην ανάπτυξη της τρίχας

7. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου. Ο οργανισμός εκκρίνει και ενδορφίνες, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του.

8. Βοηθάει στην καλή ψυχική υγεία. Χάρη στις ορμόνες που προαναφέραμε συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη και άλλα εμφανίζονται σπανιότερα σε άτομα με υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

9. Μας φέρνει πιο κοντά. Εκτός από την υγεία του σώματος, προσφέρει και υγιή… σχέση! Ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους που δεν εκφράζονται εύκολα το σεξ είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Μας φέρνει πιο κοντά.

10. Η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει την επιθυμία. Μάλλον λειτουργεί όπως η σοκολάτα. Όσο πιο συχνά τρως, τόσο πιο πολύ την αναζητάς. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το σεξ. Μην το αφήνετε λοιπόν σε δεύτερη μοίρα.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!