go to top icon
top
Πέντε βήματα για την αντιμετώπιση της ψείρας & της κόνιδας
Βρέφη & Παιδιά

Πέντε βήματα για την αντιμετώπιση της ψείρας & της κόνιδας

Ψείρες, αυτός ο εφιάλτης! Τα παιδιά γυρνούν από το σχολείο και ξύνουν το κεφάλι και εσείς τρέμετε στην ιδέα ότι κόλλησαν ψείρες

Ψείρες, αυτός ο εφιάλτης!

Τα παιδιά γυρνούν από το σχολείο και ξύνουν το κεφάλι και εσείς τρέμετε στην ιδέα ότι κόλλησαν ψείρες. Και έχουν όντως κολλήσει. Και τώρα πώς θα το αντιμετωπίσετε; Όλοι το έχουμε περάσει και για να σας καθησυχάσουμε το σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε ΕΓΚΑΙΡΩΣ τα ΣΩΣΤΑ προϊόντα. Κυρίως για να μην "κολλήσει" και η υπόλοιπη οικογένεια.

Επιλέξτε προϊόντα για αντιμετώπιση της ψείρας & της κόνιδας

Τι πρέπει να κάνετε αν δείτε ότι παιδί σας έχει ψείρες;

Χρησιμοποιήστε ειδικά αντιφθειρικά προϊόντα. Λοσιόν για να τις σκοτώσει και μετά σαμπουάν

Μετά το λούσιμο "ξεψειρίστε" το τριχωτό. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε όχι μόνο τις νεκρές ψείρες, αλλά κυρίως τις κόνιδες από το κεφάλι. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια ειδική -λόγω σχήματος- μεταλλική ή πλαστική χτένα. Κάνει τη "δουλειά" πιο εύκολη.

Αλλάξτε μαξιλαροθήκες και σεντόνια και ιδανικά καθαρίστε τα κρεβάτια και τους καναπέδες με ατμοκαθαριστή. Εάν δεν έχετε, δεν πειράζει, τινάξτε μαξιλάρια και στρώμα και βάλτε καινούργια καλύμματα.

Επαναλάβετε τη θεραπεία μετά από μία εβδομάδα, γιατί οι κόνιδες ανοίγουν κάθε επτά ημέρες. Έτσι λοιπόν, εάν μετά την πρώτη θεραπεία έχουν επιβιώσει κάποιες, θα τις καταπολεμήσετε ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα.

Χρησιμοποιήστε προληπτική λοσιόν το επόμενο διάστημα στο παιδί σας, για να μην ξανακολλήσει στο σχολείο.


Πέντε πράγματα που δεν ξέρετε για τις ψείρες.


Η ενήλικη θηλυκή ψείρα είναι ένα γκρι-άσπρο έντομο μήκους 3-4 χιλιοστών. Το αρσενικό είναι ελαφρά μικρότερο Το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως Οι ψείρες έχουν υπόλευκο χρώμα. Όταν ξεκινούν να "τρώνε", παίρνουν ένα κοκκινωπό / καφέ χρώμα. Οι ψείρες δεν αντέχουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε αν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών θα βοηθήσει.


EXTRA TIP: Διαβάζετε πάντα τις εσώκλειστες οδηγίες για τη διάρκεια που επιτρέπεται να παραμένει το προϊόν στο κεφάλι.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!