go to top icon
top
#menoumespiti Ιδέες για να αξιοποιήσετε το χρόνο υπέρ σας!
Συμβουλές για Καλή Υγεία

#menoumespiti Ιδέες για να αξιοποιήσετε το χρόνο υπέρ σας!

#menoumespiti και περνάμε καλά! Σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη περίοδο για κανέναν. Όμως η καλή ψυχολογία βοηθάει τόσο το ανοσοποιητικό μας

#menoumespiti και περνάμε καλά!

Σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη περίοδο για κανέναν. Όμως η καλή ψυχολογία βοηθάει τόσο το ανοσοποιητικό μας, όσο και τις καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους που μένουν μαζί μας.

Αυτές τις μέρες λοιπόν που μένουμε σπίτι ας αξιοποιήσουμε το χρόνο, για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας που ενδεχομένως πριν δεν είχαμε χρόνο.

Απολαύστε ένα… χολυγουντιανό (!) μπάνιο

Γεμίστε την μπανιέρα και ρίξτε μέσα λίγο αφρόλουτρο, άλατα ή λίγο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας ή λίγο… γάλα! Καθίστε μέσα όσο περισσότερο μπορείτε. Κλείστε τα μάτια και δημιουργήστε ωραίες εικόνες. Θα τονώσει την ψυχολογία σας και θα σας χαλαρώσει.

Απολαύστε ένα ποδόλουτρο

Πάρτε τη λεκάνη των ρούχων γεμίστε με νερό και ένα φακελάκι Gehwol για ποδόλουτρο και… μουλιάστε τα πόδια σας, για περίπου 20 λεπτά, ενώ διαβάζετε ένα βιβλίο ή απολαμβάνετε μια ταινία. Στην συνέχεια πάρτε μια ράσπα και τρίψτε τα πόδια και ολοκληρώστε την περιποίηση με λίγο μασάζ. Επιλέξτε μια κρέμα με ωραίο άρωμα που θα σας φτιάξει τη διάθεση

Κάντε μάσκες προσώπου και μαλλιών

Είναι η ώρα που μπορείτε να εργάζεστε –αν εργάζεστε από το σπίτι- και αντί για μακιγιάζ να φοράτε μάσκες για ενυδάτωση, αντιγήρανση, οτιδήποτε χρειάζεστε που θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σας! Αντίστοιχα μπορείτε να κάνετε και με τα μαλλιά σας!

Απολαύστε τον ήλιο

Αν δεν είστε σε θέση να βγείτε μια βόλτα, επιλέξτε να πραγματοποιήσετε μια δραστηριότητα κοντά στο παράθυρο την ώρα που έχει ήλιο. Για παράδειγμα πάρτε μια άνετη πολυθρόνα, βάλτε την κοντά στον ήλιο και διαβάστε ένα βιβλίο ή εργαστείτε. Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός βοηθάει πολύ το πνεύμα και την ψυχή. Είτε το πρωί πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα ή το βράδυ πριν κοιμηθείτε, πάρτε λίγο χρόνο για σας. Κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές ανάσες. Κάθε μέρα δοκιμάστε να το κρατήσετε λίγο παραπάνω αποβάλλοντας κάθε σκέψη.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!