go to top icon
top
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ: 6 tips για σίγουρη επιτυχία και ψυχική ηρεμία!
Συμβουλές για Καλή Υγεία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ: 6 tips για σίγουρη επιτυχία και ψυχική ηρεμία!

Στο άκουσμα της λέξης "πανελλήνιες" ανάμεικτα είναι το συναισθήματα που δημιουργούνται. Από τη μία άγχος, σχεδόν τρόμος για μερικούς και από την άλλη δέλεαρ, αφού είναι το κλειδί για το επόμενο στάδιο.

Στο άκουσμα της λέξης "πανελλήνιες" ανάμεικτα είναι το συναισθήματα που δημιουργούνται. Από τη μία άγχος, σχεδόν τρόμος για μερικούς και από την άλλη δέλεαρ, αφού είναι το κλειδί για το επόμενο στάδιο.

Ξεχάστε αυτά που σας λένε "δε χρειάζεται κόπος, μόνο τρόπος" και "μην έχεις άγχος" και λοιπά και ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα τώρα που είστε στην τελική ευθεία.

Κάντε εσωτερικό διάλογο: Τώρα ναι, μια μέρα πριν δώσετε, σταματήστε το αγχωτικό διάβασμα για πέντε λεπτά και αυτοσυγκεντρωθείτε. Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις και δώστε απαντήσεις: "Έχω διαβάσει όσο θα ήθελα", "Τι γίνει αν πετύχω τον στόχο μου", "Τι θα γίνει αν δεν τον πετύχω". Μέσα σας γνωρίζετε αν είστε σωστά προετοιμασμένοι. Σε περίπτωση που δεν είστε λοιπόν, τουλάχιστον θα αποβάλλετε αυτό το δυσάρεστο και καθόλου βοηθητικό συναίσθημα, το άγχος. Θα πάτε με άλλα "όπλα" στη "μάχη", που ακόμα και δεν είστε καλά προετοιμασμένοι, θα σας βοηθήσουν να πάτε καλύτερα.

Ξεκουραστείτε και συγκεντρωθείτε ξανά: Το να διαβάζετε ασταμάτητα με το άγχος να σας κυριεύει δεν έχει νόημα. Βάλτε μια άνω τελεία το απόγευμα της προηγούμενης από την εξέταση μέρας. Κλείστε τα μάτια και αποδράστε από την κατάσταση. Ταξιδέψτε με το μυαλό σας κάπου, που σας ξεκουράζει. Μετά συγκεντρωθείτε στο σήμερα και θα δείτε ότι θα έχετε άλλη διάθεση. Συγκεντρωθείτε ξανά και αν κάποιο κεφάλαιο νιώθετε ότι δεν το "έχετε" θα σας έρθει εκείνη την ώρα, οπότε με ηρεμία μπορείτε να του ρίξετε μια τελευταία ματιά.

Πείτε "ναι" στην σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής για ενέργεια και συγκέντρωση: Τις ημέρες των εξετάσεων προσπαθήστε να τρέφεστε λίγο πιο σωστά από ότι συνήθως και να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για ενέργεια και τόνωση.

Οραματιστείτε: Όταν σας πιάνει ο πανικός του "δε θα πάω καλά", "τα έχω ξεχάσει" κλπ, προσπεράστε το στάδιο των εξετάσεων και σκεφτείτε το μετά. Τις διακοπές, την επιτυχία, τη χαρά! Με αυτή τη ψυχολογία να πάτε στις εξετάσεις και να προσπαθήσετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό.

Κοιμηθείτε: Καλά και τα συμπληρώματα διατροφής, αλλά αν ο εγκέφαλος δεν είναι ξεκούραστος η απόδοση δεν είναι το ίδιο. Κοιμηθείτε αρκετά και κυρίως καλά. Χαμηλώστε το κινητό, απομακρυνθείτε από βιβλία και σκέψεις και το πρωί όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!