go to top icon
top
Το τέλειο μαύρισμα: Έτσι θα το πετύχεις φέτος το καλοκαίρι!
Σώμα & Υγεία

Το τέλειο μαύρισμα: Έτσι θα το πετύχεις φέτος το καλοκαίρι!

Καλοκαίρι: Η εποχή της χαλάρωσης, της ξεγνοιασιάς, των διακοπών αλλά και της διασκέδασης είναι εδώ! Όλοι θέλουμε να περάσουμε καλά και να πετύχουμε το τέλειο μαύρισμα!

Καλοκαίρι: Η εποχή της χαλάρωσης, της ξεγνοιασιάς, των διακοπών αλλά και της διασκέδασης είναι εδώ! Όλοι θέλουμε να περάσουμε καλά και να πετύχουμε το τέλειο μαύρισμα!

Ποιος είναι όμως ο τρόπος που θα πετύχουμε ένα υγιές, λαμπερό μαύρισμα; Διάβασε παρακάτω μικρά «μυστικά» για μεγάλα αποτέλεσματα.

ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Ότι φοράμε αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι είναι γνωστό. Πώς επιλέγεις όμως το αντηλιακό σου; Ένας τρόπος είναι να έχεις κατά νου πώς η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η επιδερμίδα με τάση για ερεθισμούς και κοκκινίλες χρειάζεται ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50). Αν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή έχεις μαυρίσει αρκετά, μπορείς να διαλέξεις ένα αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη όπως SPF30. Συνδύασέ τα με ένα λάδι μαυρίσματος και θα δεις το τέλειο χρώμα στην επιδερμίδα σου χωρίς να ξεφλουδίσεις και χωρίς «μπαλώματα». Βρες τα όλα εδώ

ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Με την έκθεση στον ήλιο ο οργανισμός μας παράγει μελανίνη. Κάνοντας απολέπιση, διώχνεις τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν το μαύρισμά σου καθώς και τις όποιες δυσχρωμίες. Εμπρός, τι περιμένεις, διάλεξε το scrub που θα λατρέψεις!

ΕΝΥΔΑΤΩΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Το μαύρισμα από μόνο του δεν αρκεί για να δείχνει άψογη η επιδερμίδα. Χρειάζεται να φαίνεται και λεία, μεταξένια. Η λύση είναι η ενυδάτωση. Πιες άφθονο νερό μέσα στην ημέρα σου και χρησιμοποίησε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος (ρίξε μια ματιά εδώ), όπως και after sun μετά την έκθεση στον ήλιο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσεις παραπάνω το μαύρισμά σου.

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ

Μην “καίγεσαι” να μαυρίσεις εδώ και τώρα, γιατί στο τέλος θα καείς κυριολεκτικά! Οι καλύτερες ώρες για ηλιοθεραπεία είναι πριν τις 12 το μεσημέρι και αργά το απόγευμα μετά τις 5. Έτσι θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ… ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ

Άλλο ένα μαγικό αξεσουάρ για το καλοκαίρι και για να κάνεις σούπερ εμφανίσεις είναι το καπέλο. Προστατεύει το κεφάλι σου από τον ήλιο, ξεχνώντας τους πονοκεφάλους και τις ζαλάδες που μπορεί να σου δημιουργήσει. Επίσης, προστατεύει το χρώμα των μαλλιών σου να μην «ανοίξει» πολύ και ξεθωριάσει. Συνδύασε καπέλο με ένα αντηλιακό λάδι μαλλιών (δες εδώ) για ασφαλές αποτέλεσμα.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!