go to top icon
top
Ποιο αντηλιακό προσώπου να επιλέξω τώρα που χειμωνιάζει
Λαμπερό Πρόσωπο

Ποιο αντηλιακό προσώπου να επιλέξω τώρα που χειμωνιάζει

Ποιο αντηλιακό προσώπου να πάρω; Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που γίνεται αυτή την εποχή. Γυρνάμε από διακοπές μαυρισμένες/ οι και δεν ξέρουμε αν πρέπει να συνεχίσουμε

Ποιο αντηλιακό προσώπου να πάρω; Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που γίνεται αυτή την εποχή.

Γυρνάμε από διακοπές μαυρισμένες/ οι και δεν ξέρουμε αν πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε αντηλιακό με SPF50 ή SPF30.

Ποιο αντηλιακό προσώπου να πάρω τώρα που χειμωνιάζει λοιπόν; Λανθασμένα θεωρούμε συχνά ότι ο δείκτης προστασίας σχετίζεται με το αν έχουμε μαυρίσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σωστό. Το SPF που θα επιλέξουμε λοιπόν δεν εξαρτάται από το αν έχουμε μαυρίσει. Εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, αλλά κυρίως από τον τρόπο ζωής σας.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ο δείκτης SPF30 είναι καλύτερο να επιλέγεται για καθημερινή χρήση. Εάν δηλαδή εργάζεστε σε ένα γραφείο και δεν σας "χτυπάει" ο ήλιος όλη την ημέρα ένα καλό αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 αρκεί.

Αν πάλι εργάζεστε σε εξωτερικό χώρο, όπου οι συνθήκες διαφέρουν πολύ θα ήταν φρόνιμο να επιλέξετε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 ή 50+.

Τι σημαίνει SPF (δείκτης προστασίας) 30 ή 50;

Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες που ερευνούν το ζήτημα ο δείκτης προστασίας δείχνει πόσες φορές μπορεί το αντηλιακό να προστατεύσει την επιδερμίδα σας, σε σχέση με το αν δεν φορούσατε καθόλου αντηλιακό.

Δηλαδή τα αντηλιακά με SPF30 προστατεύουν την επιδερμίδα 30 φορές περισσότερο από την επιδερμίδα χωρίς αντηλιακό. Αντίστοιχα τα αντηλιακά με SPF50 προστατεύουν την επιδερμίδα 50 φορές.

Τα αντηλιακά με SPF50+ είναι όλα εκείνα τα αντηλιακά που μέχρι ανέγραφαν στην ετικέτα τους υψηλότερο δείκτη προστασίας, παραδείγματος χάριν 80 ή 100, αλλά η επιστημονική κοινότητα απεφάνθη πως δεν είναι τόσο έγκυρο αυτό. Σίγουρα προστατεύει την επιδερμίδα περισσότερο από 50 φορές, αλλά όχι 80 ή 100.

Πώς θα καταλήξετε σε αντηλιακό

Ένας άλλος παράγοντας που μετράει πολύ στην επιλογή, ή θα έπρεπε να μετράει στο πως να επιλέξουμε αντηλιακό πέρα από τις καθημερινές μας συνήθειες και συνθήκες εργασίας και ζωής, είναι οι ανάγκες και ο τύπος της επιδερμίδας μας.

Για παράδειγμα, μια επιδερμίδα με ροδόχρου ακμή ή μια επιδερμίδα με πανάδες χρειάζεται εξειδικευμένο αντηλιακό που να λειτουργει όσο γίνεται και θεραπευτικά.

Τέτοια αντηλιακά υπάρχουν. Υπάρχουν αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για την πρόληψη των ρυτίδων ή την αντιμετώπιση των πανάδων.

Επίσης, αν έχει λιπαρή λιπαρή επιδερμίδα δεν θα ήταν καλή ιδέα να πάρει ένα αντηλιακό σε μορφή λαδιού. Υπάρχουν αντηλιακά εξειδικευμένα. Το ίδιο και για τις επιδερμίδες με ακμή.

Επομένως για κάθε σας ανάγκη υπάρχει το αντίστοιχο αντηλιακό.

Φοράμε αντηλιακό προσώπου και το φθινόπωρο;

Βεβαίως και φοράμε αντηλιακό το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα. Ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος όσο το καλοκαίρι, αλλά η επιδερμίδα χρειάζεται προστασία από τις ακτίνες UVA/ UVB. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα που έχει δείκτη προστασίας (π.χ. SPF25). Όμως το ιδανικό θα ήταν να φοράτε αντηλιακό και τον χειμώνα πάνω από την κρέμα προσώπου.

Ρίξτε μια ματιά εδώ και επιλέξτε το αντηλιακό που θα φορέσετε φέτος το φθινόπωρο

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!