go to top icon
top
Αϋπνίες και πώς αντιμετωπίζονται!
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Αϋπνίες και πώς αντιμετωπίζονται!

Αϋπνία: Μια λέξη… εφιάλτης για αρκετό κόσμο. Βασικό πρόβλημα των ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνίες είναι το γεγονός ότι ο οργανισμός τους, ενώ το έχει ανάγκη, δεν ξεκουράζεται με αποτέλεσμα να υποφέρουν στην καθημερινότητα τους. Ως συνέπεια η κόπωση είναι έντονη και τα νεύρα αυξημένα

Αϋπνία: Μια λέξη… εφιάλτης για αρκετό κόσμο. Βασικό πρόβλημα των ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνίες είναι το γεγονός ότι ο οργανισμός τους, ενώ το έχει ανάγκη, δεν ξεκουράζεται με αποτέλεσμα να υποφέρουν στην καθημερινότητα τους. Ως συνέπεια η κόπωση είναι έντονη και τα νεύρα αυξημένα.

Ποιες αιτίες προκαλούν τις αϋπνίες

Ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας πρόκλησης της αϋπνίας είναι το άγχος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ολοένα και περισσότεροι πελάτες μας υποφέρουν από αϋπνίες. Η ανασφάλεια, ο φόβος και οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν στον οργανισμό ένα μη παραγωγικό άγχος, το οποίο αρκετές φορές έχει ως συνέπεια την αϋπνία.

Μια άλλη αιτία είναι κάποια πιθανή αλλαγή στα ωράρια του ύπνου, γεγονός που προκαλεί μια απορρύθμιση στον οργανισμό. Θα έχετε παρατηρήσει πώς αν ξυπνάτε νωρίς για την δουλειά σου καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ξυπνάτε νωρίς και στις διακοπές, επειδή «ο οργανισμός έχει συνηθίσει». Εάν εσείς λοιπόν δεν έχετε κανένα πρόγραμμα ως προς τα ωράρια ή στο μέρος που κοιμάστε, δηλαδή μια στον καναπέ και μια στο κρεβάτι, μπορεί να υποφέρετε από αϋπνίες.

Επίσης, αν κοιμάστε σε θορυβώδες μέρος μπορεί να αντιμετωπίζετε αϋπνίες, ενώ δυστυχώς έχει διαπιστωθεί από πολλούς ασθενείς πώς η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων προκαλεί επίσης αϋπνία.

Πώς αντιμετωπίζονται οι αϋπνίες

Υπάρχει ένα υπέροχο «τελετουργικό» που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να κοιμάστε πιο εύκολα τα βράδια.

-Προετοιμαστείτε για τον ύπνο. Μια με μιάμιση ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι αρχίστε να χαλαρώνετε. Γράψτε στην ατζέντα σας ή σε μια κόλα χαρτί τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, για να τις βγάλετε από το μυαλό σας.

Στην συνέχεια και αφού έχετε αδειάσει το μυαλό σας, κάντε ένα ζεστό μπάνιο και φορέστε μια πιτζάμα που θα σας αρέσει και θα σας κάνει να αισθάνεσθε άνετε και μοναδικά.

Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα και σε καμία περίπτωση αλκοόλ!

Αν δείτε ότι οι αϋπνίες συνεχίζονται μπορείτε να λάβετε κάποιο φυτικό προϊόν με μελατονίνη, εκχυλίσματα βαλεριάνας ή λυκίσκο.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!