go to top icon
top
Τι είναι τα προβιοτικά και πως συμβάλλουν στο αδυνάτισμα 
Αδυνάτισμα

Τι είναι τα προβιοτικά και πως συμβάλλουν στο αδυνάτισμα 

Προβιοτικά: Έχουν μεγάλη ζήτηση και... γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά τους! Τα προβιοτικά ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια να γίνονται ευρέως γνωστά.

Προβιοτικά: Έχουν μεγάλη ζήτηση και... γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά τους!

Τα προβιοτικά ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια να γίνονται ευρέως γνωστά.

Τι είναι;" Καλά" βακτήρια και ζυμομύκητες που ζουν στο πεπτικό μας σύστημα και συμβάλλουν στην καλή υγεία του.

Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής, τα προβιοτικά βρίσκονται στο γιαούρτι, το γάλα και το κεφίρ. Ωστόσο, για να καταφέρετε να έχετε τα ίδια οφέλη από αυτά θα πρέπει να καταναλώσετε αρκετά μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού, γάλακτος κλπ.

Σύμφωνα με έρευνες τα προβιοτικά συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, αλλά όχι μόνο: Η λήψη τους είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια λήψης αντιβίωσης, καθώς συμβάλλουν στην προστασία από μύκητες. Επιπλέον προσφέρουν θεαματική βελτίωση σε περιπτώσεις τυμπανισμού και μετεωρισμού.


  • Δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου του εντέρου
  • Προλαμβάνουν πιθανή φλεγμονή στο έντερο μετά από εγχείρηση.
  • Βελτιώνουν καταστάσεις όπως δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Τέλος, και εδώ έρχονται τα πολυυυυύ καλά νέα, τα προβιοτικά... αδυνατίζουν!


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 και είχε διεξαχθεί νωρίτερα σε 210 παχύσαρκους ανθρώπους η λήψη του προβιοτικού Lactobacillus gasseri έκανε τους συμμετέχοντες να χάσουν 8,5% της μάζας του λίπους της κοιλιάς τους μέσα σε περίοδο 12 εβδομάδων. Όταν σταμάτησαν τη λήψη του προβιοτικού, επανέκτησαν το λίπος που είχαν χάσει μέσα σε 4 εβδομάδες! Υπάρχουν ενδείξεις λοιπόν ότι το προβιοτικό Lactobacillus rhamnosus και το Bifidobacterium lactis μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, και αυτό να μην συμβαίνει τα προβιοτικά έχουν πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό και κυρίως για το πεπτικό σύστημα και το έντερο.

Συνιστούμε τα παρακάτω προβϊοτικά τα οποία μπορείτε να βρείτε στο pharmacylive.gr, στις πιο συμφέρουσες τιμές:

UNI- PHARMA LACTO LEVURE: Ελαφρύ προβιοτικό κατάλληλη -έως απαραίτητη- η λήψη του όταν χορηγείται αντιβίωση.

Quest MEGA 8 BIOTIX: Συνδυασμός 8 προβιοτικών απαραίτητο για άτομα με χρόνιες ή σοβαρές διαταραχές ή προβλήματα του εντέρου και άτομα που έχουν ανάγκη για άμεση επαναφορά της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου.

Quest Cranbiotix: Προβιοτικά κατάλληλα για περιπτώσεις ουρολοιμώξεων.

Health Aid Acidophilus Plus: Κατάλληλο για χρήση από άτομα που λαμβάνουν αντιβίωση ή έχουν θέματα μετεωρισμού ή τυμπανισμό. Διατίθεται σε συσκευασία με 30 και 60 κάψουλες.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!