go to top icon
top
Κρέμα νυκτός ή κρέμα ημέρας; Ιδού η... απάντηση
Λαμπερό Πρόσωπο

Κρέμα νυκτός ή κρέμα ημέρας; Ιδού η... απάντηση

Παρατηρούμε συχνά πώς πελάτισσες του φαρμακείου μας δίνουν μεγάλη βάση στην κρέμα ημέρας και όχι στην περιποίηση του προσώπου το βράδυ. Και όμως! Οι κρέμες νυκτός έχουν υπέροχες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, τις οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν στον ίδιο βαθμό οι κρέμες ημέρας. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι προτιμότερη η χρήση τους από τις κρέμες ημέρας. Και αυτό γιατί...

Παρατηρούμε συχνά πώς πελάτισσες του φαρμακείου μας δίνουν μεγάλη βάση στην κρέμα ημέρας και όχι στην περιποίηση του προσώπου το βράδυ.

Και όμως! Οι κρέμες νυκτός έχουν υπέροχες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, τις οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν στον ίδιο βαθμό οι κρέμες ημέρας. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι προτιμότερη η χρήση τους από τις κρέμες ημέρας. Και αυτό γιατί...

Φάση αναδόμησης

Η έντονη δράση τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα συστατικά, που περιέχουν, αλλά και στο γεγονός πώς η επιδερμίδα βρίσκεται σε κατάσταση αναγέννησης και πλήρους ηρεμίας. Τις βραδινές ώρες τα κύτταρα αναγεννιούνται και πολλαπλασιάζονται, ενώ παράγεται και κολλαγόνο την ίδια ώρα στον οργανισμό. Στη φάση αυτή της αναδόμησης και της ηρεμίας τα συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα εισχωρούν καλύτερα και κάνουν πιο εύκολα τη «δουλειά» τους.

Περιέχουν φωτοσυνθετικά υλικά

Οι κρέμες νυκτός δεν έχουν να αντιμετωπίσουν την ηλιακή ακτινοβολία, όπως οι κρέμες ημέρας, το οποίο σημαίνει πώς μπορούν να περιέχουν φωτοευαίσθητα υλικά που ο ήλιος εξουδετερώνει στη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, η ρετινόλη (συστατικό που περιέχεται στις κρέμες νυκτός) αντιδρά με την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι μειώνεται η δραστικότητα της. Επομένως δεν περιέχεται στις κρέμες ημέρας. Όμως είναι ένα από τα βασικά συστατικά της κρέμας νυκτός, το οποίο απορροφάται και θρέφει το δέρμα.

Περισσότερη ώρα να απορροφηθεί

Οι κρέμες ημέρας θα έχετε παρατηρήσει πώς είναι πιο λεπτόρρευστες και αυτό διότι έχουν σχεδιαστεί για να γίνεται πιο εύκολη απορρόφηση. Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν την επιδερμίδα και να απορροφόνται πιο εύκολα για ένα και πρακτικό λόγο: θέμα χρόνου. Συνήθως το πρωί θέλουμε να βγούμε έξω και δεν μπορούμε να περιμένουμε αρκετή ώρα να απορροφηθεί. Αφήστε που οι περισσότερες γυναίκες βάφονται, επομένως έχουν ακόμα λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους. Οι κρέμες νυκτός είναι πιο παχύρρευστες και η απορρόφηση των συστατικών από το δέρμα γίνεται με πιο αργούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς.

Δεν χρειάζεται να λειτουργεί προστατευτικά

Εκτός από την ηλιακή ακτινοβολία οι κρέμες ημέρας προσπαθούν να μας προστατεύσουν από ένα σωρό «κακά» εκεί έξω! Από τους ρύπους, την μολυσμένη ατμόσφαιρα κλπ. Οι κρέμες νυκτός λειτουργούν σε ένα πιο προστατευμένο περιβάλλον, επομένως έχουν όλο το.. «χώρο» και χρόνο να δράσουν αναπλαστικά!

Για όλους αυτούς τους λόγους μην... υποτιμάτε την κρέμα νυκτός! Ακόμα και αν έχετε ελάχιστα χρήματα να διαθέσετε σε κρέμες, σας συμβουλεύουμε να προτιμήσετε μια κρέμα νυκτός και το πρωί εφαρμόστε μόνο το αντιηλιακό σας! Τα αποτελέσματα είναι μοναδικά.


Extra tips:

Πάντα καθαρό δέρμα: Το δέρμα μας απορροφά περίπου το 1/3 των θρεπτικών συστατικών από τις κρέμες προσώπου. Σε ένα δέρμα που δεν έχει καθαριστεί η απορρόφηση είναι ακόμα μικρότερη. Επομένως καθαρίστε καλά το δέρμα σας πριν την εφαρμογή της κρέμας


Η κρέμα νυκτός δεν είναι μόνο για το κρεβάτι: Δεν χρειάζεται να φοράτε την κρέμα νυκτός μόνο όταν πηγαίνετε για ύπνο. Η δράση τους ξεκινάει από την ώρα που πέφτει ο ήλιος! Αν επιθυμείτε λοιπόν μπορείτε να την εφαρμόζετε νωρίτερα (πχ πριν χαλαρώσετε για να δείτε μια ταινία). Έτσι, έχει δράση για περισσότερες ώρες.


Δεν χρειάζεται κάτω των 30 ετών: Η χρήση της κρέμας νυκτός δεν χρειάζεται συνήθως για τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, καθώς το δέρμα αναπλάσσεται γρήγορα και παράγει χωρίς βοήθεια τα απαραίτητα συστατικά.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!