go to top icon
top
Πανάδες στο πρόσωπο και στα χέρια: Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση
Λαμπερό Πρόσωπο

Πανάδες στο πρόσωπο και στα χέρια: Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση

Οι πανάδες ή αλλιώς μελάσματα είναι πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως του γυναικείου. Αν και τα αίτια είναι ασαφή, έχει παρατηρηθεί

Οι πανάδες ή αλλιώς μελάσματα είναι πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως του γυναικείου.

Αν και τα αίτια είναι ασαφή, έχει παρατηρηθεί να προκύπτουν στην εγκυμοσύνη, από καλλυντικά, από τον ήλιο και τα αντισυλληπτικά χάπια.

Οι πανάδες είναι δύσκολο να εξαφανιστούν τελείως, ωστόσο υπάρχει τρόπος να μειωθεί η έντονη διαφορά που προκύπτει στο χρωματικό τόνο.

Να τι πρέπει να κάνετε καθημερινά σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας

Χρήση Αντηλιακού Χειμώνα - Καλοκαίρι

Η No 1 θεραπεία για τις πανάδες είναι η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Όπως γνωρίζουμε γενικότερα ο ήλιος δεν κάνει κάλο στην επιδερμίδα. Πόσο μάλλον στο θέμα των πανάδων, αφού είναι υπαίτιος για τη δημιουργία τους.

Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής προστασίας ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά. Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά για την αντιμετώπιση των πανάδων. Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και ή ανανέωση να είναι συχνή όσο βρίσκεστε εκτεθειμένοι σε αυτόν.

Επιλέξτε τα ΣΩΣΤΑ προϊόντα για την επιδερμίδα σας

Υπάρχουν πολλές κρέμες καθημερινής φροντίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένες για την αντιμετώπιση των πανάδων. Ακόμα και αν δεν επιλέξετε μια από αυτές για την καθημερινή σας περιποίηση, γιατί μπορεί για παράδειγμα να έχετε περισσότερη ανάγκη από μια αντιγηραντική κρέμα, φροντίστε οι κρέμες που επιλέγετε να είναι ήπιες. Να μην προκαλούν δηλαδή τσίμπημα, κάψιμο και γενικότερα ερεθισμό της επιδερμίδας, που είναι δυνατόν να επιδεινώσει το μέλασμα. Βρείτε εδώ τις πιο αξιόπιστες κρέμες αντιμετώπισης των πανάδων --> https://pharmacylive.gr/gunaika/peripoiisi-proswpou/kremes-gia-panades

Φορέστε καπέλο!

Ειδικά στη χώρα μας οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να φοράμε τα γυαλιά ηλίου, για να προστατέψουμε τα μάτια μας, αλλά αμελούμε το καπέλο, που προστατεύει την επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα καπέλο με πλατύ γείσο για τις ώρες που είστε στον ήλιο. Όσο είναι δυνατόν παρόλα αυτά παραμένετε στην σκία.

Αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι πιθανό να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα. Αυτό σίγουρα θα επιδεινώσει το μέλασμα. Ζητήστε από τον/την δερματολόγο σας να σας προτείνει μια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!