go to top icon
top
Slugging: Τι είναι και γιατί πρέπει να δοκιμάσεις το νέο trend
Λαμπερό Πρόσωπο

Slugging: Τι είναι και γιατί πρέπει να δοκιμάσεις το νέο trend

Το slugging προσώπου είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία περιποίησης του προσώπου, που συνίσταται στην εφαρμογή ενός πλούσιου ενυδατικού προϊόντος στην επιδερμίδα με σκοπό να δημιουργηθεί ένα "φράγμα" που θα κλειδώσει την υγρασία και θα προστατεύσει το δέρμα από την αφυδάτωση.

Η διαδικασία του slugging είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το τελευταίο διάστημα, με τα videos να ανεβάνουν κατά δεκάδες στο Tik Tok από influencers και χρήστες του δημοφιλούς μέσου. Πέρα από την βαθιά ενυδάτωση, που προσφέρει, συμβάλλει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς "εγκλωβίζει" την υγρασία στην επιδερμίδα. Για να εφαρμόσετε το slugging, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Προετοιμασία

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας ή το σώμα, ανάλογα με την περιοχή που επιθυμείτε να εφαρμόσετε το προϊόν.

Βήμα 2: Εφαρμογή serum

Συνεχίστε με την ρουτίνα ομορφιάς σας απλώνοντας το serum ενυδάτωσης που χρησιμοποιείτε.

Βήμα 3: Slugging

Πάρτε ένα λεπτό πλευρικό τμήμα του προϊόντος, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει την επιθυμητή περιοχή. Απλώστε το προϊόν με το πλευρικό τμήμα κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή.

Βήμα 4: Απορρόφηση

Αφήστε το προϊόν να απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα σας. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.

Βήμα 6: Εφαρμογή προϊόντος

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία slugging για περισσότερες περιοχές του προσώπου ή του σώματος.

EXTRA TIPS: Εάν έχετε κανονική ή λιπαρή επιδερμίδα, εφαρμόστε το slugging μια -το πολύ- δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος, έχετε κατά νου ότι επειδή εφαρμόζετε μεγάλης ποσότητας προϊόντος είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιείτε κυρίως το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Έτσι, το προϊόν θα έχει χρόνο να απορροφηθεί πλήρως και θα παρέχει τα οφέλη του στην επιδερμίδα σας.

Βρείτε τα top προϊόντα για slugging στο Pharmacylive:

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!