go to top icon
top
Κακοσμία ποδιών: Πώς προκαλείται και πώς να την αντιμετωπίσετε
Περιποίηση Άκρων

Κακοσμία ποδιών: Πώς προκαλείται και πώς να την αντιμετωπίσετε

Δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή, από αυτή που σου ζητάνε να βγάλεις τα παπούτσια σου -ενώ δεν το περιμένεις- και μυρίζουν τα πόδια σου. Ειδικά μετά τον κορονοϊό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην φορούν παπούτσια στο σπίτι αυτοί και οι… καλεσμένοι τους.

Για να μην αναφερθούμε σε πιο “ιδιωτικές” καταστάσεις, όπου εκεί θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί!

Οπότε αν έχετε θέμα με κακοσμία στα πόδια, αντιμετωπίστε το οριστικά και ξεγνοιάστε.

Πώς προκαλείται η κακοσμία των ποδιών

Νο1 παράγοντας: Βακτήρια

Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με συγκεκριμένα βακτήρια που αναπτύσσονται στην περιοχή των πελμάτων και ανάμεσα στα δάχτυλα είναι βασική αιτία για την κακοσμία! Ο ιδρώτας, αυτός καθεαυτός δεν μυρίζει.Η διάσπαση όμως που προκαλείται από τα βακτήρια, παράγει ένα οξύ, που “κάνει όλη τη δουλειά”.

Νο2 παράγοντας: Μύκητες

Οι μύκητες, οι οποίοι επίσης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην υγρασία, αναπτύσσονται “ύπουλα”, και λέμε ύπουλα γιατί πολλές φορές αργούμε να τους εντοπίσουμε και αντιμετωπίσουμε. Προκαλούν λοιπόν έντονη δυσοσμία.

Νο3 παράγοντας Ορμόνες

Οι ορμόνες είναι επίσης ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την μυρωδιά του σώματος

Νο4 Άλλοι παράγοντες: Στρες, ορθοστασία Το στρες ή η ορθοστασία είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εφίδρωση και εν συνεχεία ενδέχεται να προκαλέσουν κακοσμία.

Πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Όποιος και αν είναι ο παράγοντας που προκαλεί την κακοσμία, υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσετε.

Σας συμβουλεύουμε

  1. Πλένετε καλά τα πόδια σας πριν φορέσετε παπούτσια.
  2. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολή, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι σωτήρια! Επιλέξτε ένα ειδικό καθαριστικό αντιβακτηριδιακό.
  3. Σκουπίστε πάρα πολύ καλά τα πόδια σας μετά το πλύσιμο. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Αφιερώστε λίγα δευτερόλεπτα και σκουπίστε προσεκτικά ανάμεσα στα δάχτυλα.
  4. Αφήστε τα παπούτσια σας να “ξεκουραστούν”. Τα παπούτσια θέλουν τουλάχιστον 24 ώρες να μην φορεθούν από την στιγμή που θα τα βγάλτε, προκειμένου να στεγνώσουν από τον ιδρώτα. Επιλέξτε να τα αφήσετε σε ένα μέρος ανοιχτό και όχι σε ντουλάπι
  5. Σπρέι ή πούδρα ποδιών: Επιλέξτε ένα σπρέι ή πούδρα για την πρόληψη από τις κακοσμίες και ψεκάστε τα πόδια σας πριν φορέσετε τις κάλτσες σας.
  6. Σπρέι ή πούδρα παπουτσιών: Βάλτε στα παπούτσια σας σπρέι ή πούδρα -ιδανικά το προηγούμενο βράδυ- πριν τα φορέσετε. Πλένετε τακτικά τα παπούτσια σας. Τα βάζετε στο πλυντήριο ή τα πλένετε στο χέρι. Πριν τα φορέσετε βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει καλά.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!