go to top icon
top
Αυτός ο χειμώνας σου ανήκει: Βρες ξανά τη χαμένη σου ενέργεια!
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Αυτός ο χειμώνας σου ανήκει: Βρες ξανά τη χαμένη σου ενέργεια!

Μαζί με τα πρώτα κρύα οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας έχουν επιστρέψει για τα καλά και η ενέργεια του καλοκαιριού έχει αρχίσει να χάνεται!

Μαζί με τα πρώτα κρύα οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας έχουν επιστρέψει για τα καλά και η ενέργεια του καλοκαιριού έχει αρχίσει να χάνεται!

Νιώθετε κουρασμένοι κάθε πρωί, το μόνο που θέλετε είναι να κοιμηθείτε λίγο ακόμα, να μην πάτε για δουλειά, να, να, να. Μην αφήσετε το συναίσθημα αυτό να σας παρασύρει. Ζήστε την κάθε μέρα με χαρά και ζωντάνια διατηρώντας την σωματική και ψυχική σας ενέργεια ψηλά!

1. Φτιάξτε τη διατροφή σας: Σίγουρα το χειμώνα τα πιο ανθυγιεινά φαγητά μας "τραβάνε" πιο πολύ. Με το κρύο ο οργανισμός μας έχει περισσότερη ανάγκη από τα λιπαρά. Ωστόσο, αν καταφέρουμε να τα περιορίσουμε και να τα αντικαταστήσουμε με συγκεκριμένες τροφές που δίνουν ενέργεια θα δούμε να γίνονται "θαύματα" στο σώμα μας.

Για παράδειγμα αντικαταστήστε τα ποπ κορν και τα τσιπς με ανάλατους ξηρούς καρπούς και τα γλυκά με σοκολάτα υγείας. Επιπλέον, βάλτε σε μεγαλύτερες ποσότητες στη διατροφή σας τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιλέξτε super foods που θα σας δώσουν ενέργεια ή επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με εκχυλίσματα από super foods. Δείτε τα εδώ --> https://pharmacylive.gr/sumplirwmata-diatrofis/super-foods

2. Πιείτε πολύ νερό. Το χειμώνα άλλο ένα πράγμα που δε μας "έλκει" εύκολα είναι το νερό. Προσπαθήστε όμως να το εντάξετε στις καθημερινές σας συνήθειες. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι το Α και το Ω σε όλα. Μας βοηθάει να έχουμε περισσότερη ενέργεια και επιπλέον έχει μεγάλα οφέλη στην επιδερμίδα μας. Εάν δε μπορείτε να πιείτε πολύ νερό, προτιμήστε ένα ρόφημα χαμομηλιού ή πράσινου τσαγιού.

3. Κοιμηθείτε σωστά. Οι έννοιες, οι υποχρεώσεις, τα άγχη και η... τεχνολογία μας εμποδίζουν από το σωστό ύπνο που θα μας προσφέρει ενέργεια. Προφυλάξτε τον ύπνο σας δημιουργώντας μια "τελετουργία" πριν από αυτόν: Σταματήστε να εργάζεστε τουλάχιστον μια ώρα πριν. Εάν θέλετε να δείτε κάτι στην τηλεόραση για να χαλαρώσετε σιγουρευτείτε ότι αυτό δεν σας χαλάει την διάθεση ή δε θα σας δημιουργεί υποσυνείδητο στρες. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και κάντε μερικές όμορφες σκέψεις.

4. Πείτε ναι στις πολυβιταμίνες ή στις βιταμίνες που έχει ανάγκη ο δικό σας οργανισμός. Κάντε εξετάσεις αίματος να δείτε αν κάτι σας λείπει και επιλέξτε το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής για τις δικές σας ανάγκες.

Σε περίπτωση που δε χρειάζεστε κάτι εξειδικευμένο επιλέξτε να εφοδιάσετε τον οργανισμό με μια πολυβιταμίνη που θα σας δώσει ενέργεια και παράλληλα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!