go to top icon
top
Άγχος: Πώς να το αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Άγχος: Πώς να το αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα

Η οικονομική κρίση, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και προβλήματα υγείας είναι κυρίως η «πηγή» εκδήλωσης τέτοιων συμπτωμάτων. Στην περίπτωση που δε μιλάμε για κλινικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα παθολογικό άγχος

Η οικονομική κρίση, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και προβλήματα υγείας είναι κυρίως η «πηγή» εκδήλωσης τέτοιων συμπτωμάτων.

Στην περίπτωση που δε μιλάμε για κλινικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα παθολογικό άγχος, τότε υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το άγχος χωρίς φάρμακα.

Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη παραπάνω προσπάθεια στην αρχή, προκειμένου να βοηθήσετε τον εαυτό σας να πειθαρχήσει στη… λογική σας και στο πρόγραμμα που θα του βάλετε.

Όταν όμως το καταφέρετε αυτό η αντιμετώπιση του άγχους & του στρες θα γίνει πολύ γρήγορα.


  • Επεξεργαστείτε τα δεδομένα: Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του άγχους είναι η επεξεργασία των δεδομένων με τη λογική. Κάντε «ένα βήμα πίσω» και δείτε τα πράγματα σαν παρατηρητής. Παρακολουθήστε τις σκέψεις σας και παρατηρήστε ότι το συναίσθημα του άγχους έχει μειωθεί.
  • Γυμναστείτε συστηματικά: Βάλτε στο πρόγραμμα σας ένα είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι περπάτημα, yoga, pilates ή κάτι πιο δυναμικό όπως τρέξιμο κλπ.
  • Επιλέξτε το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής: Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία συμβάλλουν θεαματικά στη μείωση του άγχους.
  • Αναπνεύστε: Αφιερώστε καθημερινά 2 με 3 λεπτά, δε χρειάζεστε παραπάνω, για να πάρετε ανάσες. Εισπνεύστε από τη μύτη και εκπνεύστε από το στόμα. Επαναλάβετε μερικές φορές. Όσο περνάει ο καιρός θα δείτε πώς από μόνοι σας θα επιζητάτε να αυξάνετε το χρόνο.

Εντάξτε τα βήματα που σας προτείνει το pharmacylive.gr στην καθημερινότητά σας και θα δείτε πώς το άγχος θεραπεύεται χωρίς φάρμακα!

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!