go to top icon
top
Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Μικρά tips για καλύτερες διακοπές
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Μικρά tips για καλύτερες διακοπές

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας, αλλά όχι τόσο ευχάριστη αν αυτή η περίοδος είναι… το καλοκαίρι! Οι συνθήκες ίσως είναι λίγο πιο δύσκολες για τις μέλλουσες μανούλες

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας, αλλά όχι τόσο ευχάριστη αν αυτή η περίοδος είναι… το καλοκαίρι!

Οι συνθήκες ίσως είναι λίγο πιο δύσκολες για τις μέλλουσες μανούλες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να περάσουν υπέροχα. Δώστε βάση στις παρακάτω συμβουλές και όλα θα είναι καλύτερα.

- Καλοκαιρινά μπάνια:

Θάλασσα ή πισίνα: Αναμφισβήτητα η θάλασσα είναι η καλύτερη επιλογή για τα μπάνια μιας εγκύου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες μυκητιάσεων ή μολύνσεων. Ωστόσο, πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά τις παραλίες σας φέτος και τις ώρες που θα βρίσκεστε σε αυτές. Ιδανικό πρόγραμμα για μπάνια είναι μέχρι τις 11 το πρωί και μετά τις 17:00 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες ώρες προτιμήστε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, για να ξεκουραστείτε. Όσα σας αναφέρουμε παραπάνω μπορείτε να τα ακολουθήσετε μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας πει εάν επιτρέπεται να κάνετε μπάνια και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Μην ξεχνάτε πώς κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και ξεχωριστή.

- Αντηλιακό: Καμία έρευνα δεν έχει συσχετίσει πιθανές επιπλοκές σε εγκυμοσύνη και γέννα με τη χρήση αντηλιακού. Αντιθέτως, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε το κατάλληλο αντηλιακό, κυρίως αν έχει προδιάθεση για πανάδες. Προτιμήστε αντηλιακά με φυτικά συστατικά και υψηλό δείκτη προστασίας. Ανανεώνετε πιο συχνά από ότι συνήθως κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε εκτεθειμένες στον ήλιο.

- Πώς να επιλέξω το μέρος των διακοπών μου: Σε όποια φάση της εγκυμοσύνης και αν βρίσκεστε - εκτός αν είστε στην τελική όποτε δε μιλάμε για διακοπές – καλό θα είναι να επιλέξετε κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις. Ιδανικά με αυτοκίνητο. Προτού «κλείσετε» δωμάτιο, σιγουρευτείτε ότι στον προορισμό σας υπάρχει νοσοκομείο και δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών για κάθε ενδεχόμενο (σημειώστε κάπου και τα τηλέφωνα). Δύο ακόμα πράγματα που πρέπει να προσέχετε ακόμα στις διακοπές σας: διαδρομή και καθαρές ταβέρνες. Για τη διαδρομή εφοδιαστείτε με κρακεράκια και φαγητά που σας βοηθούν να κρατήσετε το στομάχι γεμάτο, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες ναυτίας. Όσον αφορά τον προορισμό, πάρτε πληροφορίες για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, προκειμένου να φάτε σωστά και καθαρά. Αποφύγετε σαλάτες και φρούτα που δεν τα έχετε καθαρίσει εσείς.

- Last but not least: Πώς θα βγω στην παραλία χωρίς αποτρίχωση; Η αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -ευτυχώς- δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, σας προτείνουμε να επιλέξετε τις πιο safe μεθόδους αποτρίχωσης με κερί ή ξυραφάκι. Παρόλο που δεν υπάρχουν έρευνες, οι οποίες σχετίζουν την αποτρίχωση με λέιζερ με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, αρκετοί γιατροί προτείνουν να το αποφεύγετε, καθώς και τις αποτριχωτικές κρέμες. Ωστόσο, συζητήστε και αυτό με το γιατρό σας.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!