go to top icon
top
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις αλλεργίες
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις αλλεργίες

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την άνοιξη ως την καλύτερη εποχή του χρόνου. Η σκέψη πως το καλοκαίρι πλησιάζει δημιουργεί αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς αναμονής. Το κρύο υποχωρεί, ο καιρός είναι ιδανικός για μικρές εξορμήσεις,

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την άνοιξη ως την καλύτερη εποχή του χρόνου. Η σκέψη πως το καλοκαίρι πλησιάζει δημιουργεί αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς αναμονής. Το κρύο υποχωρεί, ο καιρός είναι ιδανικός για μικρές εξορμήσεις, τα ρούχα μας γίνονται πιο ανάλαφρα και φωτεινά.

Από την άλλη βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που η συγκεκριμένη εποχή τους φέρνει στο μυαλό τις ανοιξιάτικες αλλεργίες. Φαγούρα στη μύτη, φτέρνισμα, δάκρυα στα μάτια και έντονη καταρροή. Μια κατάσταση δηλαδή που δυσκολεύει την καθημερινότητα.

Αιτία είναι τα αλλεργιογόνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γύρη που απελευθερώνεται από διάφορα είδη φυτών. Τα αλλεργιογόνα που εισέρχονται στον οργανισμό ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο λανθασμένα τα θεωρεί επιβλαβή. Γι’ αυτό το λόγο εμφανίζονται και τα συγκεκριμένα συμπτώματα.

Πάμε να μιλήσουμε για τις πιο συχνές αλλεργίες της άνοιξης:

Αλλεργική ρινίτιδα

Είναι μια μορφή αναπνευστικής αλλεργίας. Συμβαίνει κυρίως την άνοιξη που είναι η περίοδος της ανθοφορίας. Τότε η γύρη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα εισέρχεται στην αναπνευστική οδό όπως επίσης και στα μάτια.

Ρινοεπιπεφυκίτιδα

Εκδηλώνεται με συμπτώματα παρόμοια της αλλεργικής ρινίτιδας, δημιουργεί ωστόσο πρόβλημα στα μάτια, όπως κοκκίνισμα, δάκρυα και φαγούρα.

Τρόποι αντιμετώπισης:

Πρέπει να αποφεύγεις όσο μπορείς τους αλλεργιογόνους παράγοντες, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Για αυτό φρόντισε τα παρακάτω:

"Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά”... Φρόντισε να καθαρίζεις συχνά -και να πλένεις ακόμα πιο συχνά - τα χέρια σου. Πρέπει να έχεις στην τσάντα σου πάντα προϊόντα όπως αντισηπτικά ή μωρομάντηλα, ώστε να απομακρύνεις τα αλλεργιογόνα από το άμεσο περιβάλλον σου. Βρες εδώ αντισηπτικά & μωρομάντηλα.

Για επιπλέον προστασία μπορείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με την βιταμίνη C. Μιας και οι αλλεργίες σχετίζονται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα η βιταμίνη C είναι η κατάλληλη βιταμίνη. Βρες την βιταμίνη C που σου ταιριάζει σε σούπερ τιμές.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν εξειδικευμένα συμπληρώματα για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των αλλεργιών. Προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις σίγουρα καλύτερα στα επίπονα συμπτώματα. Βρες εδώ συμπληρώματα διατροφής, που βοηθούν στην πρόληψη & αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Καλή άνοιξη λοιπόν να έχουμε και να θυμάστε πως… “ Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις!” Οδυσσέας Ελύτης

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!