go to top icon
top
Τι προσέχουμε στη χρήση αντηλιακών
Συμβουλές για Καλή Υγεία

Τι προσέχουμε στη χρήση αντηλιακών

Χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακό αλλά «καίγεστε» από τον ήλιο και υποφέρετε; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Μινεσότα, ο λόγος είναι ότι δεν κάνετε σωστή χρήση των αντηλιακών. Είναι δύο – τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να… έχετε!

Χρησιμοποιείτε συστηματικά αντηλιακό αλλά «καίγεστε» από τον ήλιο και υποφέρετε; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Μινεσότα, ο λόγος είναι ότι δεν κάνετε σωστή χρήση των αντηλιακών. Είναι δύο – τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να… έχετε!

Συγκεκριμένα:

Πόσο αντηλιακό να βάλω και πότε;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να χρησιμοποιούμε περίπου 30 γραμμάρια αντηλιακού σε κάθε επάλειψη. Οι περισσότεροι τείνουμε να χρησιμοποιούμε λιγότερη ποσότητα. Επίσης, για να μας προστατεύσει το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόσουμε 20 λεπτά πριν την έκθεσή στον ήλιο και να το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες όσο βρισκόμαστε κάτω από τον ήλιο.

Σωστή επάλειψη

Οι περισσότεροι εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας σχολαστικά στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια (αν φοράμε σορτσάκι). Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό και στα σημεία που καλύπτονται από ρούχα. Μόνο αν φοράτε ρούχα με δείκτη προστασίας μπορείτε να αποφεύγετε τη χρήση αντηλιακών κάτω από τα ρούχα.


Τα σημεία που (δεν πρέπει αλλά) ξεχνάμε

Αυχένας, αυτιά, λαιμός, κουντεπιέ, ώμοι Τα σημεία αυτά είναι που ξεχνάμε τις περισσότερες φορές να επαλείψουμε με αντηλιακό με αποτέλεσμα να καίγονται. Επίσης, οι περισσότεροι δε βάζουμε αντηλιακό όταν είμαστε στη σκιά. Και όμως ακόμα και εκεί υπάρχει κίνδυνος να καούμε.

Αυτά πρέπει να προσέξετε και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα υπέροχο μαύρισμα χωρίς ανεπιθύμητους πόνους, εγκαύματα κλπ.


Βρείτε τα πιο αξιόπιστα αντηλιακά στο pharmacylive.gr!

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!