go to top icon
top
Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα και τι να προσέξετε!
Βρέφη & Παιδιά

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα και τι να προσέξετε!

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα αποτελεί -όπως έχουμε παρατηρήσει- πηγή χαράς, αλλά και έντονου άγχους για αρκετούς γονείς, ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας.

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα αποτελεί -όπως έχουμε παρατηρήσει- πηγή χαράς, αλλά και έντονου άγχους για αρκετούς γονείς, ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Δύο - τρία πράγματα να προσέξετε μόνο και θα είναι απολαυστικό και αξέχαστο για εσάς και για το παιδί σας.

Παρόλο που τα μωρά είναι εξοικειωμένα με το νερό από το περιβάλλον της μήτρας, καλό είναι να μην τα πάτε για μπάνιο στη θάλασσα πριν την ηλικία των 6 μηνών.

Τι πρέπει να προσέξετε:


Αντηλιακό:  Το δέρμα του μωρού είναι τόσο ευαίσθητο, που ακόμα και αν αποφασίσετε να πάτε για μπάνιο στις 9:00 το πρωί, πρέπει να το προστατέψετε από τον ήλιο. Το αντιηλιακό είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο.

Καπέλο: Μαζί με το αντιηλιακό πρέπει να προμηθευτείτε και ένα πάνινο καπέλο. Προκειμένου να μην ζεσταίνεται το κεφαλάκι του στο πρώτο του μπάνιο στη θάλασσα, καλό είναι το καπέλο να είναι λεπτό και ανάλαφρο.

Θερμοκρασία: Τα μωρά δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο σώμα τους, για αυτό καλό είναι να προσέξετε ώστε το νερό να μην είναι πολύ κρύο.

Μαντηλάκια καθαρισμού – καθαρό νερό: Μετά το μπάνιο, το οποίο δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από 15- 20 λεπτά, καλό είναι να ξεβγάλετε το μωράκι σας με καθαρό νερό, προκειμένου να μην πάθει κάποια αλλεργία ή να βγάλει έκζεμα.

Μετά το μπάνιο, αφήστε το μωράκι σας να κάτσει σε σκιερό μέρος με τα παιχνίδια του. Μην παραλείψετε να του ξαναβάλετε αντηλιακό μετά το μπάνιο.

Extra tips:

Φορέστε του κάτι ανάλαφρο, ιδανικά σε άσπρο χρώμα, και μην το αφήνετε μόνο με την πάνα.

Έχετε μαζί σας ένα ιαματικό νερό να το δροσίζετε κυρίως στο σώμα.

Έχετε πάντα μαντηλάκια καθαρισμού για τα χεράκια του και καθαρή πετσέτα.

Αποφύγετε την έκθεση του στον ήλιο μεταξύ 11:00 – 18:00.

Μαμάδες μην καθυστερείτε άλλο. Οργανώστε τις διακοπές σας και κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο bookferry!

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!